Cryptshare

Cryptshare bestandsoverdracht: veilig en zonder zorgen

In ons dagelijks werk gebruiken we krachtige tools om ons te ondersteunen bij de communicatie met relaties zoals collega’s, zakenpartners, klanten, leveranciers. De gebruikte oplossingen waarmee wij ons werk verrichten, zoals Microsoft Office, CAD-oplossingen, filmmontagepakketten etc. slaan gegevens op in bestanden. Deze bestanden zijn vaak groot en worden in de toekomst steeds groter; te groot om te delen via e‑mail.

Bestanden kunnen ook vertrouwelijke of gevoelige informatie bevatten. Denk hierbij aan ideeën voor nieuwe producten of diensten, onderzoeksresultaten, bedrijfsplannen of persoonlijke informatie over cliënten waarmee we een verplichting hebben om deze gegevens te beschermen. Dat betekent dat deze gegevens op een veilige manier gedeeld moeten kunnen worden. Met Cryptshare lost u dit probleem eenvoudig op.

Cryptshare is anders

Cryptshare is een webserver die ontwikkeld is als oplossing voor een veilige bestandsoverdracht.

Cryptshare is heel eenvoudig

Voor elke overdracht genereert Cryptshare een speciale link en geeft deze door aan de ontvanger. Door op deze link te klikken en de overeengekomen toegangscode in te voe­ren kan de ontvanger de bestanden via een be­veiligde verbinding ophalen. Na een vooraf gedefinieerde periode worden de bestanden van de Cryptshare server verwijderd.

Cryptshare is direct gebruiksklaar

De Cryptshare server wordt geleverd als vol­le­dig ­ge­ïnstalleerde hard­ware of virtuele ap­pli­an­ce. De Cryptshare ser­ver is geconfigureerd volgens uw specificaties en wordt geleverd met:

 • Linux besturingssysteem;
 • Apache webserver;
 • Virusscanner;
 • De Cryptshare server applicatie;
 • Cryptshare licentie.

Cryptshare is van U

De Cryptshare server is van u en is opgenomen in uw eigen omgeving (on premise)

Cryptshare is zeer veilig

Tijdens het uploaden, wordt het bestand versleuteld opgeslagen op de Cryptshare server. Wanneer het uploaden is voltooid, krijgt de ontvanger een e‑mail­be­richt. In dit bericht staat waar de bestanden opgehaald kunnen worden en hoe lang deze beschikbaar blijven. Een virusscanner kan aan de Cryptshare server worden toegevoegd voor meer zekerheid en vertrouwen.

Cryptshare vermindert de eisen aan uw IT-afdeling

Met behulp van een eenvoudige en ge­bruiks­vrien­delijke web interface kunnen medewerkers binnen uw organisatie, zonder hulp van uw IT-afdeling, zelf met wachtwoord beveiligde be­stan­den aanbieden aan externe partners. Langs dezelfde weg kunnen deze externe partners bestanden aanbieden aan uw medewerkers. Uw IT-afdeling hoeft geen gebruikersaccounts  of wachtwoorden in te stel­len en te beheren, maar ze kunnen het gebruik wel monitoren en reguleren.

Het delen van grote bestanden is nu wel heel eenvoudig!

Cryptshare een eenvoudige strategie voor kwaliteit

Beveiligingsoplossingen zijn alleen effectief als ze worden gebruikt. Cryptshare volgt een eenvoudig en duidelijk concept:

 • Is direct beschikbaar;
 • Is eenvoudig te begrijpen en te gebruiken, zowel voor de verzender als de ontvanger;
 • Nodigt uit tot gebruik;
 • Is eenvoudig op te nemen in de bestaande infrastructuur;
 • Alle gegevens op de Cryptshare server zijn versleuteld en alleen toegankelijk met de transactiecode het daarbij horende wachtwoord.
 • Cryptshare is ook leverbaar als pakket voor Windows of Linux.

cryptshare-screen

Het uiterlijk van de Cryptshare portal kan worden aangepast zodat deze past binnen uw huisstijl.

Cryptshare wordt standaard geleverd met ondersteuning voor Engels, Duits, Frans, Spaans en Nederlands. Ondersteuning voor meer talen kan zelf toegevoegd worden.

Naast de Cryptshare server zijn er plugin’s beschikbaar voor Microsoft Outlook, IBM Lotus Notes en Domino. Ook is het mogelijk de functionaliteit van Cryptshare te integreren met uw bestaande toepassingen door gebruik te maken van een .Net of Java API of de Cryptshare Robot.

 

Cryptshare voor Microsoft Outlook

Nieuwe functionaliteit voor het verzenden van gecodeerde berichten en grote bestanden in een zeer vertrouwde omgeving: een interface waarin de gebruiker centraal staat. Hierdoor wordt veilige uitwisseling van informatie erg eenvoudig. Een revolutionaire vorm van gecodeerde e-mail waarmee iedereen binnen uw bedrijf veilig gegevens uit kan wisselen met externe correspondenten. Cryptshare voor Outlook tilt de communicatie van uw organisatie naar een geheel nieuw niveau van veiligheid en bruikbaarheid. Download de upgrade en ervaar hoe de Cryptshare Server gecombineerd met onze Outlook add-in uw e-mail beter maakt!  lees meer …

Cryptshare voor IBM Notes & Domino

Met Cryptshare voor IBM Notes & Domino

Door Cryptshare aan te bieden in de primaire werkomgeving van uw medewerkers bevorderd u het gebruik en nemen de voordelen van Cryptshare toe.

Door ‘rules’ toe te voegen aan uw Domino servers kunt u eenvoudig regelen dat specifieke content verwerkt wordt via Cryptshare.

Verder kunt u de Cryptshare functionaliteit eenvoudig beschikbaar maken op de Notes client om daarmee uw gebruikers aan te moedigen Cryptshare vaker te gebruikten om zo de voordelen te plukken van de eenvoudige verwerking van grote en gevoelige bestanden. lees meer …

Cryptshare API en automatisering

Niet alleen uw medewerkers, maar ook enkele van uw systemen genereren gevoelige data en grote bestanden die veilig uitgewisseld moeten worden met contacten buiten of binnen uw bedrijf. Hiertoe behoren systemen als enterprise resource planning (ERP), boekhouding, productie-planning en -scheduling, ondersteuning, documentatie, de bouw (CAD) of HRM – om maar enkele van de verschillende voorbeelden te noemen. Hoewel deze systemen aan e-mail gekoppeld kunnen worden, zijn er veel bestanden en gegevens die u waarschijnlijk niet onbeschermd wil versturen of zijn de bestanden gewoon te groot om via e-mail te verzenden.

Met de Cryptshare automatisering en integratiemogelijkheden kunnen uw systemen nu ook hun gegevens veilig en zonder beperkingen op de bestandsgrootte versturen.

Cryptshare wordt geleverd met een Java en Microsoft .NET API waarmee u uw systemen kan koppelen met de Cryptshare Server. Daarnaast bieden wij een command line tool genaamd “Cryptshare Robot” waarmee u een koppeling zonder geavanceerde programmering realiseert.

eSelector Cryptshare Connect

Met eSelector Cryptshare Connect van eSeCor combineert u de betrouwbare en veilige informatieoverdracht van Cryptshare met het gebruiksgemak van e-mail. Uw gebruikers versturen een normaal e-mail bericht. Op basis van vooraf geconfigureerde regels worden omvangrijke en/of gevoelige bestanden door de eSelector Cryptshare Connect automatisch omgeleid naar de Cryptshare server. Classificatie vindt plaats op basis van adres, onderwerp, type bijlage, omvang bijlage, of inhoud van een e-mailbericht of bijlage. Een combinatie van deze criteria is ook mogelijk.

Een beveiligde verzending van gevoelige en/of vertrouwelijke informatie kan hiermee worden gegarandeerd.  lees meer…