Cryptshare voor IBM Notes & Domino

Blijf in uw vertrouwde omgeving

Met Cryptshare voor IBM Notes & Domino

Door Cryptshare aan te bieden in de primaire werkomgeving van uw medewerkers bevorderd u het gebruik en nemen de voordelen van Cryptshare toe.

Door ‘rules’ toe te voegen aan uw Domino servers kunt u eenvoudig regelen dat specifieke content verwerkt wordt via Cryptshare.

Verder kunt u de Cryptshare functionaliteit eenvoudig beschikbaar maken op de Notes client om daarmee uw gebruikers aan te moedigen om Cryptshare vaker te gebruikten on zo de voordelen te plukken van de eenvoudige verwerking van grote en gevoelige bestanden.

Flexibel and intuïtief

Cryptshare voor Notes & Domino kan op drie verschillende manieren gebruikt worden

Automatisch

Met server-side rules in uw Domino Directory of met behulp van additionele software die kan ingrijpen op de routering van e-mail. U definieert welke berichten door Cryptshare verwerkt moeten worden. Als een gebruiker vervolgens een bericht verstuurd wat verwerkt wordt door Cryptshare wordt deze gebruiker daarover geïnformeerd.

Handmatig met de Cryptshare Icon

Gebruikers hebben soms de wens om Cryptshare te gebruiken ook al is het volgens organisatie richtlijnen niet verplicht. In dit geval kan de Cryptshare icon in de Notes toolbar gebruikt worden. Na een klik op de toolbar icon open het Cryptshare e-mail formulier. Hier schrijft u uw berichten en voegt bestanden toe. Ook vult de opties voor deze transactie in, waaronder de vraag of niet alleen uw bestanden, maar ook het bericht beveiligd verstuurd moeten worden.

Handmatig met een Widget

De derde mogelijkheid om Cryptshare te gebruiken wordt geboden door de Cryptshare for Notes Widget in de Notes Client’s sidebar. U sleept uw bestanden uit andere Notes toepassingen snel een eenvoudig naar de Widget, voegt het adres, onderwerp, berichttekst toe en vult de opties voor deze transactie in. Dit alles zonder dat u de applicatie waarin u bezig bent te verlaten.

Tezamen brengen deze drie mogelijkheden de nodige flexibiliteit en verwerkingskracht toe aan uw IBM Notes systeem. Maar bovenal wordt het gebruik van Cryptshare op deze manier zeer eenvoudig voor uw medewerkers. Er zijn geen aanpassingen aan database templates nodig, iets wat uw beheerders zullen waarderen.

Maak IBM Notes beter

Cryptshare voor Notes & Domino breidt uw IBM Notes & Domino infrastructuur uit met een aantal belangrijke functies:

Beveiliging en compliance

Cryptshare voor Notes & Domino biedt uw gebruikers de mogelijkheid om beveiligde e-mail met elk externe contact uit te wisselen zonder dat daarvoor eerst software geïnstalleerd moet worden. Ook is het niet nodig om vooraf certificaten of accountgegevens uit te wisselen. Met Cryptshare heeft u niet alleen een eenvoudig en veilig alternatief voor cloud diensten, maar u bent ook flexibeler dan bij gebruik van S/MIME of PGP voor het beveiligen van e-mail. Tenslotte kunt u volgen wat er met de berichten en bestanden die u via Cryptshare voor Notes & Domino gebeurd.

Uitwisselen van grote bestanden en berichten

Beperkingen op de omvang bij het versturen en ontvangen van bijlagen verdwijnen zonder extra belasting van uw e-mail infrastructuur. Cryptshare verwijderd de bijlagen uit het e-mailbericht of converteert het gehele bericht naar bestanden welke direct ge-upload worden naar de Cryptshare server. De ontvanger krijgt een duidelijk bericht met download link waarmee de aangeboden informatie opgehaald kan worden.

Productiviteit door gebruiksgemak

Cryptshare voor Notes & Domino maakt het gebruik van Cryptshare eenvoudiger doordat de gebruiker de vertrouwde groupware omgeving niet hoeft te verlaten. Op verzoek kunnen verzonden berichten worden opgeslagen in de e-mail database van de afzender.

Eenvoudige informatie uitwisseling met externe partijen

External recipients have the ability to respond confidentially using the Cryptshare web interface. They can also send large files to you, even if restrictions on the maximum size of e-mail messages exist in their own e-mail system.

Systeem eisen

Cryptshare voor IBM Notes & Domino is een uitbreiding op uw bestaande Cryptshare oplossing. Om Cryptshare voor Notes & Domino te gebruiken is een Cryptshare server versie 3.x of hoger vereist.

Domino Server eisen (vereist voor alle modes)

IBM Domino Server Versie 8.5 of hoger gebaseerd op een van de volgende systemen:
Windows 2008 Server (32bit of 64bit)
Windows 2012 Server (32bit of 64bit)
Linux (alle door Domino ondersteunde versies)
Java JVM 1.6.0 of hoger
Een SSL verbinding (port 443) tussen uw Domino Server en uw Cryptshare Server/Appliance/Virtual Appliance moet mogelijk zijn.

Notes Client eisen (bij gebruik van de Cryptshare Toolbar Icon)

IBM Notes Client Versie 8.5 of hoger
Windows 7 (32bit of 64bit)
Windows 8/8.1 (32bit of 64bit)
Windows 10 (32bit of 64bit)
Er zijn geen aanpassingen nodig op de standaard IBM database templates, maar dit kan optioneel wel mogelijk.