eControl

Simpelweg alles onder controle

Gegevens (data) zijn van levensbelang voor elke organisatie. Door de voortschrijdende techniek zijn we steeds beter in staat om uit ogenschijnlijk onsamenhangende gegevens waardevolle informatie te destilleren.

Met de oplossingen van eControl ziet u geautomatiseerd toe op de naleving van interne afspraken en corrigeert daar waar nodig. eControl helpt u ook om te voldoen aan wet- en regelgeving, denk aan zaken als de bewaarplicht en de opslag en verwerking van privacy gevoelige gegevens.

Met eControl heeft u grip op de informatie die u verzend, wie welke informatie ontvangt, hoe ermee wordt omgegaan én u vindt deze informatie eenvoudig terug.

U zorgt dat specifieke e-mailberichten door de verantwoordelijke geaccordeerd wordt, voordat deze verstuurd wordt. Met eControl voorkomt u imagoschade door ongewenste verzending van gevoelige informatie.

Houd controle over gevoelige informatie

Informatie is geld waard. Dit geldt niet alleen voor informatie over internet gedrag van particulieren, maar zeker ook voor de informatie van en over bedrijven, hun (financiële) status en de communicatie patronen tussen verschillende organisaties.

Controle houden op uw informatie betekent niet alleen de bescherming van uw infrastructuur tegen aanvallen van buitenaf. Minstens zo belangrijk is het beschermen van de gegevens die u uitwisselt met klanten, partners en leveranciers.

Ook “weten wat u weet” en waar deze kennis is geborgd is een derde belangrijk aspect van informatie controle. E-mail speelt daarin een belangrijke rol. Het koppelen van e-mail aan uw primaire bedrijfsproces biedt dan ook vele voordelen.

Meer weten? Stuur een bericht naar info@esecor.nl of gebruik ons contactformulier.

Detecteer en isoleer malware en virussen

Controle houden over informatie is ook controle houden over de informatie die u ontvangt. Het detecteren en isoleren van virussen en andere malware is voor velen een vanzelfsprekend iets, maar daarom niet minder belangrijk. Met de oplossingen van eSeCor beschikt u over geavanceerde mogelijkheden voor het beschermen van uw kostbare infrastructuur.

Lees meer over iQ.Suite virus en spam filters

Bescherm tegen Trojans en Ransomware

Een Trojan (van Trojaans paard) is een speciale vorm van malware welke gericht is op het verkrijgen van informatie. Zodra uw systeem is geïnfecteerd met een Trojan is alle informatie op uw netwerk potentieel in handen van de aanvaller. We spreken dan van een (mogelijk) datalek. Het is dus van het grootste belang om een besmetting te voorkomen.

Ransomware is een nieuwe en helaas succesvolle telg in de malware familie. Ransomware richt zich niet op het verkrijgen van informatie, maar maakt informatie voor u onbereikbaar.

Lees hier hoe u zich beschermt tegen Trojans en Ransomware.

Bespaar kosten met aangetekende e-mails

Ondanks alle geruchten over het nabije einde is e-mail een niet weg te denken fenomeen. Aan het gebruik van e-mail kleven echter ook een paar nadelen. Zo bent u er nooit zeker van dat het zojuist door u verzonden bericht ook aan komt bij de geadresseerde(n). Een typefout in het adres is zo gemaakt en veel systemen geven niet aan dat een adres niet bestaat of dat een e-mail om andere redenen geweigerd wordt.

Met RMail van RPost heeft u grip op de e-mail die u verzend. RMail levert rechtsgeldig bewijs van ontvangst en inhoud en de datum en tijd waarop uw bericht is afgeleverd. Ook wordt door RMail gemeld of uw bericht geopend is.

In tegenstelling to standaard e-mail biedt RMail u zekerheid dat uw berichten zijn aangekomen. RMail Registered Mail™ is daarmee een efficient en kosteneffectief alternatief voor aangetekende papieren post.

meer over RMail

Krijg rechtsgeldig bewijs van e-mail ontvangst

Met de Registered Email™ technologie van RPost krijgt u een Geregistreerd Ontvangstbewijs voor elke gestuurde e-mail. Dit Ontvangstbewijs dient als bewijs van de aflevering van de e-mail, de tijd waarop deze is afgeleverd en de exacte inhoud van het bericht.

Niet alleen geeft het Geregistreerde Ontvangstbewijs belangrijke informatie over een bericht dat u hebt verzonden, het maakt het ook mogelijk dat een derde partij deze informatie verifieert. Met ons Geregistreerde Ontvangstbewijs kan het oorspronkelijke bericht eenvoudig gereconstrueerd en geverifieerd worden.

lees meer over aangetekende mail met RMail