iQ.Suite Data Leak Prevention

iQ.Suite DLP - Intelligente bescherming tegen diefstal van gegevens

Data Security: Een uitdaging

Bescherm uw zakelijke en interne e-mails tegen diefstal van gegevens. E-mail beveiliging betekent niet alleen beschermen tegen virussen en spam. meer. Een goed doordacht veiligheidsconcept voorkomt ook het lekken van gegevens van uitgaande e-mails. Gevoelige informatie, zoals vertrouwelijke klantgegevens, is waardevol moet dienovereenkomstig behandeld worden. Een ideale oplossing identificeert gevoelige informatie, voorkomt diefstal van gegevens en maakt een einde aan het lekken van gegevens. iQ.Suite DLP is precies deze oplossing.

Oplossing

Zorgen voor een betere beveiliging van gegevens in slechts drie eenvoudige stappen met iQ.Suite DLP: Analyseren, Evalueren en Blokkeren zijn de drie pijlers van een goed doordachte DLP strategie.

Analyseer het e-mailverkeer

iQ.Suite DLP maakt real-time analyse van de uitgaande e-mail communicatie voor het hele bedrijf of specifieke afdelingen eenvoudig. In combinatie met iQ.Suite Wall en iQ.Suite Watchdog wordt e-mail in detail onderzocht voorafgaand aan verzending. Verdachte gegevens zoals klantnummers of creditcard nummers, in e-mail tekst of bijlagen, worden betrouwbaar gedetecteerd. Geavanceerde vingerafdruk techniek maakt het ook mogelijk om bijlagen, zoals Office formaat, duidelijk te identificeren.

Maar iQ.Suite DLP is meer. De bescherming van gegevens wordt naar het volgende niveau getild: Innovatieve detectie strategieën onthullen afwijkingen in de e-mailstroom. Informatie met betrekking tot het aantal en/of de grootte van e-mails, die gedurende een bepaalde periode verzonden zijn, worden verzameld en vergeleken met de reguliere gedrag van de gebruiker. Het eindresultaat is dat afwijkingen in e-mailvolume of gegevensvolume opvallen, iets wat op de overdracht van vertrouwelijke gegevens kan duiden.

Evalueren en visualiseren

Een web-based dashboard visualiseert de verzamelde gegevens, wat uitgaande e-mail communicatie transparanter maakt dan ooit tevoren. Belangrijke informatie met betrekking tot e-mail volume, het aantal, omvang en de categorie van de bijlagen en het aantal ontvangers per e-mail wordt duidelijk weergegeven op het dashboard. Deze informatie kan ook worden geëxporteerd voor rapportage doeleinden.

De geïntegreerde rechten en rollen zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers de informatie kunnen zien, relevant voor hun specifieke verantwoordelijkheden. Eerder verzamelde gegevens worden verwijderd volgens een vooraf bepaald tijdsbestek, met inachtneming van de huidige richtlijnen betreffende gegevensbescherming.

Blokkeer verdachte e-mails

Flexibeler regels en drempelwaarden stellen u in staat te bepalen hoe de e-mails met vertrouwelijke inhoud behandeld moeten worden. Het transport van e-mails kan gestopt worden en de e-mail in quarantaine gezet voor nader onderzoek. Daarnaast kan de afzender of een derde partij in kennis worden gesteld. Tenslotte kan een vooraf bepaalde persoon een 4-ogen controle uitvoeren om uiteindelijk te beslissen of de email wordt vrijgegeven of geblokkeerd. Deze acties kunnen worden gecombineerd en aangepast om daarmee te voldoen aan bedrijfsrichtlijnen.

Uw voordelen

  • Identificatie van gevoelige gegevens in e-mails en bijlagen
  • Detectie van afwijkingen in het e-mailverkeer
  • 4 ogen principe ter controle van geblokkeerde e-mails
  • Dashboard voor de visualisatie van significante gegevens
  • Export voor rapportage
  • Voldoen aan geldende wet- en regelgeving
  • Blokkeren van verdachte berichten